Roasted Garlic with Rosemary

Can you think of a synonym for the expression “easy peasy lemon squeeze”?  For those who don’t know it, the story goes that it was used to advertise a British detergent. It means something that can be done easily and quickly, just like this recipe of roasted garlic that you can prepare in less than half an hour.

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Ingredients


  • Bulbs of garlic
  • Olive oil
  • Rosemary
  • Salt
  1. Preheat the oven to 180ºC.  Cover a baking tray with aluminum foil or non-stick baking paper and place the garlic bulbs.
  2. Slice the very top of each bulb and then drizzle with olive oil, sprinkle with some sea salt and rosemary.
  3. Wrap them up and cook for 25 minutes (They should be soft and look lightly browned when ready).

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It’s easy, isn’t it? You can use roasted garlic in many different dishes such as salads, sauces, soups o even with breads or crackers. It keeps in the fridge for up to 1 week.

Alho Assado com Alecrim 

Você pode pensar em um sinônimo para a expressão “easy peasy lemon squeeze”? (que em uma tradução não literal seria “fácil, fácil”) Para quem não sabe, a história diz que essa expressão foi usada para anunciar um detergente britânico. E significa algo que pode ser feito fácil e rapidamente, como esta receita de alho assado que você pode preparar em menos de meia hora.

Ingredientes


  • Cabeças de alho
  • Azeite
  • Alecrim
  • Sal

1- Pré-aqueça o forno a 180ºC. Cubra uma assadeira com papel alumínio ou papel manteiga e coloque as cabeças de alho;

2 – Corte a parte superior de cada cabeça de alho e, em seguida, regue com azeite, polvilhe com um pouco de sal e alecrim;

3- Feche o papel alumínio ou manteiga, formando uma espécie de saquinho, e cozinhe por 25 minutos (O alho deve ficar macio e levemente dourado quando estiver pronto).

É fácil, não é? Você pode usar o alho assado em muitos pratos diferentes, como: saladas, molhos, sopas ou mesmo com pães ou biscoitos. Se conserva bem, na geladeira, por até 1 semana.

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