Chicken with Olives

I would like to be absolutely clear about one thing: there is nothing better than smelling the aroma of homemade flavored food. On this note I decided to share this recipe with you.

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Are you ready to impress your loved ones ? I hope so. Let’s prepare it.

Ingredients


  • 1 chicken, cut into pieces
  • 1 onion, sliced
  • 3 garlic gloves, smashed
  • 5 tomatoes, cut into pieces
  • 80g  black olives, pitted
  • 4 tablespoons olive oil
  • 4 sprigs herbs (thyme and rosemary), chopped
  • 500 ml white wine
  • Salt and black pepper to taste

1 – Put the chicken and olive oil in a pan, add salt and pepper and cook it over a medium heat for around 8 minutes (until the chicken looks brown).

2 – Remove the chicken from the pan, add the sliced onion, tomatoes and cook it for few minutes (until the onion looks brown).

3 – Add the wine and cook until it evaporates, then add Rosemary and thyme.

4 – Place back the chicken in the pan and cook it for 30 minutes (stirring from time to time)

5 – Just few minutes before finishing add the olives and check the amount of salt and pepper. If necessary season again.

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Frango com Azeitonas


Gostaria de ser absolutamente clara sobre uma coisa: nada é melhor do que sentir o aroma e o sabor de uma comidinha caseira. Pensando nisto eu decidi compartilhar esta receita com vocês. Vocês estão prontos para impressionar os seus entes queridos? Espero que sim. Vamos lá!

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Ingredientes


  • 1 frango, cortado em pedaços
  • 1 cebola, picadinha
  • 3 dentes de alho, esmagado
  • 5 tomates, picadinhos
  • 80g azeitonas pretas sem caroço
  • 4 colheres de sopa de azeite de oliva
  • 4 raminhos de ervas (tomilho e alecrim), picadinhas
  • 500 ml de vinho branco
  • Sal e pimenta a gosto

1 – Coloque o frango e o azeite de oliva em uma panela, adicione sal e pimenta e cozinhe em fogo médio por cerca de 8 minutos (até dourar o frango);
2 – Retire o frango da panela, adicione a cebola, os tomates e cozinhe por alguns minutos (até dourar a cebola);
3 – Adicione o vinho e cozinhe até evaporar, em seguida, adicione o alecrim e o tomilho;
4 – Coloque de volta o frango na panela e cozinhe por 30 minutos (mexendo de vez em quando);
5 – Apenas alguns minutos antes de finalizar o prato acrescente as azeitonas e verifique a quantidade de sal e pimenta. Se necessário tempere novamente.

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2 Comments Add yours

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you!

      Like

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