Spinach with Raisin and Pine Nuts

Spinach with raisin and pine nuts, or as the Italians say, “spinaci con uvetta e pinoli” is that kind of recipe that once you prepare it you will feel like redoing it over and over again.

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The first time I had it I was in Rome and just after finishing my meal I asked the waiter how the dish had been  prepared. He gave me some tips to treasure so here is my version of this traditional Italian recipe.

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Ingredients


  • 1 k spinach
  • 1 sliced onion
  • 35 g raisins
  • 35 g pine nuts
  • 20 g butter
  • Salt to taste
  • 2 tablespoons marsala wine

1- Put the raisin in a small bowl, cover it with a little bit of hot water and add the marsala wine. Leave it for about 10 minutes (long enough to moisturize the raisins).

2 – In a saucepan add the onion with the butter and stir over medium heat for about 5 minutes. Add the pine nuts and cook it for 5 more minutes, stirring from time to time.

3 – Drain the raisins and add to the saucepan together with the spinach.

4 – Stir the whole mix until the spinach is wilted.

5 – Season it with salt and serve.

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Espinafre com Uvas Passas e Pinolis


 

Espinafre com uvas passas e pinolis, ou como dizem os italianos: “spinaci con uvetta e pinoli” é aquele tipo de receita que depois de prepará-la uma vez, você vai querer refazer-la várias vezes.

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A primeira vez que eu comi esta receita, eu estava em Roma e apenas depois de terminar a minha refeição, perguntei ao garçom como o prato tinha sido preparado. Ele me deu algumas dicas e aqui está a minha versão desta tradicional receita Italiana.

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Ingredientes


  • 1 k de espinafre
  • 1 cebola picada
  • 35g de uvas passas
  • 35g pinolis
  • 20g de manteiga
  • Sal a gosto
  • 2 colheres de sopa de vinho marsala

1- Coloque as uvas passas em uma tigela pequena, cubra com um pouco de água quente e adicione o vinho marsala. Deixe descansar por alguns minutos (tempo suficiente para hidratar as passas, cerca de 10 minutos);

2 – Em uma panela adicione a cebola com a manteiga e refogue em fogo médio por cerca de 5 minutos. Adicione os pinolis e cozinhe por mais 5 minutos, mexendo ocasionalmente;

3 – Escorra as passas e adicione à panela junto com o espinafre;

4 – Mexa até o espinafre ficar murcho. Não precisa cozer muito;

5 – Tempere com sal e sirva.

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