Baked Pear

Can you remember a dish that could be served either as starter or as dessert? If not, let me introduce you to today’s suggestion: baked pear. Simple to prepare this recipe is delicious and has the extra benefit that your guests will be impressed by your cooking abilities.

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The key ingredients here are pear and cheese and I highly recommend good quality ingredients that will make all the difference.

Ingredients


  • 4 pears, ripe
  • 1/3 cup of blue cheese
  • 1/4 cup of walnut
  • 1 tablespoon butter
  • Honey and pomegranate to taste

1 – Preheat the oven to 180ºc.

2- Cut the pear vertically in half and make a small hole in the middle of it.

2 – In a pan fry the pear with the butter for 1 or 2 minutes, to give it a brown colour. You can skip this step and go directly do the next if you wish.

3 – Place the pear in a baking sheet and bake it for 20 minutes.

4- Afterwards top the holes you made with a mix of cheese and walnuts and bake them for 5 more minutes.

5 – Drizzle it all with honey and sprinkle with some pomegranate.

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Pera Assada


Você consegue lembrar de um prato que pode ser servido tanto como entrada quanto sobremesa? Se não, deixe-me apresentar-lhe a sugestão de hoje: pera assada. Simples de preparar esta receita é deliciosa e tem uma vantagem extra: deixar seus convidados impressionados com suas habilidades na cozinha.

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Os ingredientes-chave nesta receita são a pera e o queijo, e eu recomendo ingredientes de qualidade, o que vai fazer toda a diferença.

Ingredientes


  • 4 peras, maduras
  • 1/3 xícara de blue cheese
  • 1/4 xícara de nozes
  • 1 colher de sopa de manteiga
  • Mel e romã a gosto

1 – Pré-aqueça o forno a 180ºC;
2- Corte a pera verticalmente ao meio e faça um pequeno furo no meio dela;
2 – Em uma panela frite a pera com a manteiga por 1 ou 2 minutos, para dar-lhe uma cor dourada. Você pode pular esta etapa e ir diretamente para a próxima, se desejar;
3 – Coloque a pera em uma forma refratária e leve ao forno por 20 minutos;
4- Preencha os furos que você fez com uma mistura de queijo e nozes e asse por mais 5 minutos;
5 – Regue tudo com mel e polvilhe com um pouco de romã.

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