Strawberry and Yogurt Ice Lollies

Do you know what you should not forget this summer? If your answer is sun cream, well that is not what I had in mind but you are completely right. Sun cream is important and what else can you think of? For example can you imagine a summer without ice lollies or ice cream? I honestly can’t.

In my ideal summer ice lollies are a certainty, which explains today’s recipe: strawberry and yogurt ice lollies.

Ingredients


Makes 4 lollies

  • 300g organic ripe strawberries
  • 100 g organic natural yogurt
  • Honey to taste

1- Whizz up the strawberries in a food processor or blend them until have a purée.

2 – Sweeten it to taste with honey.

3- Pour some strawberry purée into the ice lolly moulds.

4 – Pour some natural yogurt over the strawberry purée (if you would like to make it sweet add some honey to it).

5 – Finish the process by adding the remaining strawberry purée.

6- Pop a stick into the ice lollies moulds and put it in the freezer until solid.

IMG_1462-webiwanttobeacook.jpg

Want to hear more from me? Sign up for my mailing list.

Picolé de Morango e Iogurte 


Você sabe o que você não deve esquecer neste verão? Se a sua resposta é protetor solar, bem, isso não era o que eu tinha em mente, mas você está completamente certo. Protetor solar é importante. O que mais você pode pensar? Por exemplo, você pode imaginar um verão sem picolés ou sorvetes? Eu, honestamente, não posso.

Na minha imaginação de verão ideal picolés são uma certeza, o que explica a receita de hoje: picolé de morango e iogurte.

Ingredientes


Faz 4 picolés

  • 300g de morangos maduros, orgânicos
  • 100g de iogurte natural, orgânico
  • Mel a gosto

Bata os morangos em um processador de alimentos ou liquidificador até ter um purê;

Adoce com mel a gosto;

Despeje um pouco de purê de morango nas forminhas para fazer picolés;

Despeje um pouco de iogurte natural sobre o purê de morango (se você quiser pode adicionar um pouco de mel ao iogurte também);

Concluir o processo, adicionando o restante do purê de morango;

Coloque um palito no meio das forminhas de picolés e colocá-as no congelador até os picolés ficarem sólidos.

IMG_1484-webiwanttobeacook.jpg

Quer ouvir mais sobre mim? Registe-se na minha lista de emails.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s