Lemon Poppy Seed Muffins

If there is something that goes well together with sunny days that is having a picnic. This is especially true in London which is known for having grey days most of the time.  Indeed, according to the city visitor webpage the average number of rainy days is between 11 and 15 every month. As a result clear sky and warm days over here are synonyms of going out, meeting friends, enjoying pubs, parks, open spaces and having terrific picnics of course.

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During those days there is nothing better than a practical and delicious recipe like Lemon Poppy Seed Muffins. Easy to prepare these muffins have a great lemony flavour and all the benefits of poppy seeds, which are rich in fiber and contain lots of minerals.

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Ingredients


  • 3 cups plain flour
  • 3 /4 cup caster sugar
  • 2 teaspoons lemon zest
  • 2 tablespoons poppy seeds
  • 1/2 cup sunflower oil
  • 1 1/4 cups yogurt
  • 1 tablespoon baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • Pinch of salt
  • 2 tablespoons lemon juice
  • 1 teaspoon vanilla extract

 1 – Preheat the oven to 180ºC, grease generously some muffins tins.

2 – In a bowl mix the sugar, lemon zest, oil and yogurt.

3 – Mix it gently with the flour.

4 – Add the lemon juice and vanilla extract.

5- Stir the poppy seeds with a spatula and then add the baking powder and baking soda.

6 – Lastly add a pinch of salt and bake it in the preheated oven for about 20 to 25 minutes, or until the skewer in the center of the cake comes out clean.

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Muffins de Limão com Sementes de Papoula


Se há algo que que combina bem com dias ensolarados é piquenique. Isto é especialmente verdadeiro em uma cidade como Londres, que é conhecida por ter dias cinzentos na maior parte do tempo. Na verdade, de acordo com a página web da cidade o número médio de dias de chuva é entre 11 e 15 cada mês. Como resultado,  por aqui, um dia quente e de céu claro são sinônimos de sair, encontrar os amigos, desfrutar dos bares, parques, espaços abertos e fazer piqueniques fantásticos, é claro.

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Durante esses dias não há nada melhor do que uma prática e deliciosa receita de Muffins de Limão com Sementes de Papoula. Fácil de preparar estes muffins possuem um forte sabor de limão e os todos benefícios das sementes de papoula, que são ricas em fibras e contêm uma grande quantidade de minerais.

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Ingredientes


  • 3 xícaras de farinha de trigo
  • 3/4 xícara de açúcar refinado
  • 2 colheres de chá de raspas de limão siciliano
  • 2 colheres de sopa de sementes de papoula
  • 1/2 xícara de óleo de girassol
  • 1 1/4 xícaras de iogurte
  • 1 colher de sopa de fermento em pó
  • 1 colher de chá de bicarbonato de sódio
  • Uma pitada de sal
  • 2 colheres de sopa de suco de limão siciliano
  • 1 colher de chá de essência de baunilha

1 – Pré-aqueça o forno a 180ºC, unte  generosamente algumas formas para muffins;

2 – Em uma tigela misture o açúcar, as raspas de limão, o óleo e o iogurte;

3 – Misture delicadamente com a farinha;

4 – Adicione o suco de limão e o extrato de baunilha;

5- Com uma espátula misture as sementes de papoula e, em seguida, adicione o fermento em pó e o bicarbonato de sódio;

6 – Por último adicione uma pitada de sal e asse no forno pré-aquecido por cerca de 20 a 25 minutos, ou até que ao enfiar um palito no centro do bolo o mesmo saia limpo.

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4 Comments Add yours

  1. Lemon and poppyseed is one of my favourite kind of cakes/desserts.
    my mum would love this recipe, and those muffin tins (:

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you for your message. I’m glad you liked this recipe ❤

      Liked by 1 person

  2. Jessica says:

    They look so beautiful! I love the muffin shape.

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you Jessica 😍

      Like

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