Courgette Bread

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A friend of mine loves repeating the following quote: ” there is no room for failure here”. And every time I hear her saying this I think to myself that she is probably talking about my Courgette Bread recipe. Indeed what else could be more straighforward to prepare?

Trust my friend and I and let’s do it.

Ingredients


  • 1 cup courgette, grated
  • 1 cup plain flour
  • 1 cup wholemeal flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1 teaspoon salt
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1/3 cup olive oil
  • 1 tablespoon brown sugar
  • 1/3 cup milk
  • 1/3 cup parmesan cheese, grated
  • 2 eggs
  • Sunflower seeds and pumpkin seeds to taste

 

1 – Preheat the oven to 180ºC.

2 – Grease a loaf tin.

3 – In a bowl mix the courgette, olive oil, milk and eggs.

4 – Add the flours and sugar and stir with a spatula.

5 – Add the cheese and salt to the mix.

6 – Keep stirring and then add the baking soda and baking powder.

7 – Place the dough in the tin and sprinkle with some seeds.

8 – Bake in the preheated oven for around 40 minutes or until a thin skewer inserted in the middle of the bread comes out clean.

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Pão de Abobrinha


Uma amiga minha ama repetir a seguinte citação: “não há espaço para o fracasso aqui”. E cada vez que eu escuto ela dizer isso, penso que ela está provavelmente falando sobre a minha receita de Pão de Abobrinha. De fato, o que mais poderia ser mais simples para se preparar?

Confie na minha amiga e em mim e vamos fazer essa receita.

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Ingredientes


  • 1 xícara de abobrinha, ralada
  • 1 xícara de farinha de trigo
  • 1 xícara de farinha integral
  • 2 colheres de chá de fermento em pó
  • 1 colher de chá de sal
  • 1 colher de chá de bicarbonato de sódio
  • 1/3 xícara de azeite de oliva
  •  1 colher de sopa de açúcar mascavo
  •  1/3 xícara de leite
  •  1/3 xícara de queijo parmesão, ralado
  • 2 ovos
  • Sementes de girassol e sementes de abóbora a gosto

1- Pré-aqueça o forno a 180ºC;

2- Unte uma forma de pão;

3- Em uma tigela misture a abobrinha ralada, o azeite de oliva, o leite e os ovos;

4- Adicione as farinhas e o açúcar e mexa com uma espátula;

5- Adicionar o queijo e o sal a mistura;

6- Continue mexendo e, em seguida, adicione o bicarbonato de sódio e o fermento em pó;

7- Coloque a massa na forma e polvilhe com algumas sementes;

8 – Asse no forno pré-aquecido por cerca de 40 minutos ou até que um palito fino inserido no meio do pão saia limpo.

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3 Comments Add yours

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you!! My pleasure

      Liked by 1 person

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