Fig Salad

Today I woke up feeling very romantic. Then I thought about an enchanting place in Italy called “Borgo di Votigno”. This is an amazing and magic place where I had the opportunity of living a very important moment in my life.

IMG_3658-iwanttobeacookweb.jpg

IMG_3649-iwanttobeacookweb.jpg

Located in northern Italy, this medieval “Borgo” is also well known for hosting a Cultural Centre called Tibet’s House. The Centre was opened 1990 and it has been visited by the Dalai Lama. Situated in  the middle of a scenic landscape the “Borgo” is an oasis of peace where a Tibetan family of a flute-player and musician lives. Believe me this is a place not to be missed.

IMG_3596-iwanttobeacookweb.jpg

IMG_3617-iwanttobeacookweb.jpg

IMG_3632-iwanttobeacookweb.jpg

IMG_3627iwanttobeacookweb.jpg

IMG_3647-iwanttobeacookweb.jpg

To celebrate my romantic state of mind I prepared an amazingly looking salad, full of colour, flavour and Italian ingredients. Let’s prepare it.

Ingredients


Serves 2

  • 70gr wild rocket salad
  • 4 figs
  • 4 slices Parm ham
  • Mozzarella to taste
  • 3 tablespoons olive oil
  • 3 tablespoons balsamic vinegar
  • 1 tablespoon honey
  • 1 tablespoon pine nuts, roasted
  • Salt and black pepper to taste

1 – Wash and dry the rocket salad and figs.

2 – In a plate place the rocket salad.

3 – Cut a criss-cross in the centre on the figs (only the upper half).

4 – Wrap the figs with a slice of Parm ham, as if you were doing a nest. Place them over the rocket salad.

5 – Add some small pieces of mozzarella inside the criss-cross cuts.

6 – Sprinkle the figs with the pine nuts.

7 – Mix the olive oil, balsamic vinegar and honey then drizzle it over the salad.

8 – Season with salt black pepper to taste.

IMG_5816iwanttobeacookweb.jpg

IMG_5833-iwanttobeacook.jpg

IMG_5796-iwanttobeacookweb.jpg

Salada de Figo


Hoje acordei me sentindo muito romântica. Então pensei sobre um lugar encantador na Itália chamado “Borgo di Votigno”. Este é um lugar incrível e mágico, onde tive a oportunidade de viver um momento muito importante da minha vida.

IMG_5812-iwanttobeacookweb.jpg

IMG_0283-iwanttobeacookweb.jpg

Localizado no norte da Itália, este Burgo medieval também é conhecido por sediar um Centro Cultural chamado Casa do Tibete. O Centro foi inaugurado 1990 e foi visitado até pelo Dalai Lama, entre outros famosos. Situado no meio de uma paisagem cênica o Burgo é um oásis de paz, onde uma família tibetana de um flautista e músico vivem. Acredite em mim este é um lugar que vale muito a pena ir.

IMG_5823-iwanttobeacookweb.jpg

Para celebrar o meu estado de espírito romântico preparei uma salada que tem uma aparência surpreendentemente maravilhosa, cheia de cor, sabor e ingredientes italianos. Vamos prepará-la.

Ingredientes


serve 2

  • 70gr rúcula
  • 4 figos
  • 4 fatias de presunto de Parma
  • Mussarela de búfala a gosto
  • 3 colheres de sopa de azeite de oliva
  • 3 colheres de sopa de vinagre balsâmico
  • 1 colher de sopa de mel
  • 1 colher de sopa de pinoli, torrado
  • Sal e pimenta a gosto

 

1- Lave e seque a rúcula e os figos;

2- Em um prato coloque a rúcula;

3- Com uma faca corte o figo, no centro, em forma de cruz (apenas a metade superior);

4- Enrole os figos com uma fatia de presunto de Parma, como se estivesse fazendo um ninho. Coloque-os sobre a salada de rúcula;

5- Adicione alguns pequenos pedaços de mussarela dentro dos figos;

6- Polvilhe os figos com os pinolis;

7- Misture o azeite, vinagre balsâmico e mel, em seguida, regue-o sobre a salada;

8- Tempere com sal e pimenta do reino a gosto.

Dica – 1) Essa salada pode funcionar muito bem com pêssego ou melão, no lugar dos figos.  – 2) Caso queira, é possível substituir o pinoli por castanha do Pará ou Pinhão.

IMG_5810-iwanttobeacookweb.jpg

 

 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Vanessa says:

    Arrasou nas memórias e no prato! Salada belíssima e com certeza saborossíma! Qquer hora vou me arriscar em fazê-la!

    Liked by 1 person

  2. Iwanttobeacook says:

    Coisa boa é ter boas memórias, não é?! Obrigada Vanessa!!! E quando se arriscar na salada me fala como ficou 😉 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s