Banana Ice Cream

I heard about the health benefits of living by the sea. It seems that spending time by the sea makes people happier, helps with relaxation and improves mental health. In addition, sunbathing in moderation improves the level of vitamin D and has an anti-inflammatory effect on many skin diseases.

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You might ask why I am talking about it. The answer is simple: I grew up near the sea and now that I have been living in a city far away from it I always try and find a good excuse to go somewhere by the sea. And when I cannot travel I look at old pictures from the region where I come from and remember the good time I had.

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Talking about good memories, today’s recipe comes from my childhood: Banana Ice Cream. Easy to prepare, healthy and delicious this recipe is made with only one ingredient. Can you believe it? Yes! Sunbathing and banana ice cream are two things that make me happy.

Ingredients


  • Frozen ripe bananas

1 – Freeze the ripe bananas for at least 4 hours. It’s important that it becomes really frozen.

2 – Blend the frozen bananas in a food processor just long enough to make a smooth creamy ice cream (4 minutes maximum).

I suggest eating it immediately. You can also freeze it for up 1 month but the texture will not be as soft as when freshly prepared.

Tips: 1)  The bananas need to be really ripe otherwise will not be sweet enough for makes a good ice cream. 2) Before serving it you can drizzle with honey or melted chocolate and sprinkle with some grated almonds.

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Sorvete de Banana


Ouvi falar que morar perto do mar traz muitos benefícios à saúde. Parece que passar um tempo junto ao mar torna as pessoas mais felizes, ajuda a relaxar e melhora a saúde mental. Além disso, os banhos de sol, com moderação, melhora o nível de vitamina D e tem um efeito anti-inflamatório em muitas doenças de pele.

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Você pode perguntar por que eu estou falando sobre isso. A resposta é simples: Eu cresci perto do mar, e agora que eu estou morando em uma cidade longe do litoral eu sempre tento encontrar uma boa desculpa para ir a algum lugar perto do mar. E quando eu não posso viajar, eu olho para as fotos antigas da região de onde venho, e lembro dos bons tempos que eu passei lá.

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Falando sobre boas lembranças, a receita de hoje vem da minha infância: Sorvete de Banana. Fácil de preparar, essa saudável e deliciosa receita é feita com apenas um ingrediente. Dá pra acreditar? Sim! Banhos de sol e sorvete de banana são duas coisas que me fazem feliz.

Ingredientes


  • Bananas maduras congeladas

1 – Congele as bananas maduras por pelo menos 4 horas. É importante que elas estejam realmente congeladas;

2 – Em um processador de alimentos processe as bananas, apenas o tempo suficiente para fazer um bom sorvete cremoso (4 minutos no máximo).

Sugiro comê-lo imediatamente. Você também pode congelá-lo por até 1 mês, mas a textura não será tão suave e fresca como quando preparado.

Dicas: 1) As bananas precisam estar realmente maduras, de outra forma não estarão doce o suficiente para faz um bom sorvete. 2) Antes de servi, caso queira, você pode  adicionar um pouco de mel ou chocolate derretido como calda e polvilhar com pedacinhos de amêndoas.

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5 Comments Add yours

  1. Marisa says:

    Mi piace!!!

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      Grazie cara ❤

      Like

  2. I love this a lot!! 😋. I have followed you, I really like your blog! I like looking at people’s pictures for inspiration for my pictures!

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you Emma!!! Very sweet of you ❤ ❤ ❤

      Liked by 1 person

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