Amaretti Biscuits

Are you ready for Christmas celebrations? I must admit I have not entirely been taken by it yet, but this time of the year everywhere I go I see Christmas decoration. Maybe it is time to start preparing myself for this especial moment of the year when I meet part of my family and friends. Today’s recipe in my view matches perfectly with Christmas atmosphere: Amaretti biscuits. Are you familiar with it?

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Amaretti biscuits are the kind of treat that you should enjoy from time to time. This traditional Italian almond flavoured biscuits are ideal with a cup of tea or alternatively with a glass of dessert wine.

There are different types of amaretti and they can also be used as an ingredient for others desserts such as tiramisu, semi freddo, cheesecake, or as a filling for pasta dishes especially those made with pumpkin. Would you like to have a go at it?

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Ingredients


  • 200g almond flour
  • 150g caster sugar
  • 1 tablespoon almond extract
  • 2 egg whites

1 – In a bowl whisk the egg whites until firm.

2 – Add the almond flour, sugar and almond extract and mix it gently until you have homogeneous dough.

3 – Wrap the dough with cling film and place in the fridge for 1 hour.

4 – Preheat the oven to 170ºC and line a baking sheet.

5 – Roll the dough to make little round biscuits and place them on the baking sheet 3 cm apart from each other.

6 – Bake them in the oven for around 10 to 15 minutes, until they look golden brown.

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Biscoitos Amaretti


Você está pronta para as comemorações de Natal? Devo admitir que ainda não entrei inteiramente no clima, mas nesta época do ano em todos os lugares que eu vou, vejo as decorações de Natal. Talvez seja hora de começar a preparar-me para este momento especial do ano, quando irei encontrar parte da minha família e amigos. E pensando nisso, a receita de hoje na minha opinião combina perfeitamente com a atmosfera de Natal: biscoitos Amaretti. Você conhece essa delícia?

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Biscoitos Amaretti são um tipo de doce que você deveria saborear de vez em quando. Estes tradicionais biscoitos italiano, com sabor de amêndoas, são ideais para serem acompanhados com uma xícara de chá ou, alternativamente, com um copo de vinho para sobremesa.

Existem diferentes tipos de amaretti, e o mais interessante, esses biscoitinhos também podem ser usados como ingrediente para preparar outras sobremesas, como: tiramisu, semi freddo, cheesecake, ou como um recheio para pratos de massa, especialmente aqueles feitos com recheio de abóbora. Você gostaria de provar isso? Vamos lá, mãos à obra! Ops. à massa.

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Ingredientes


  • 200g de farinha de amêndoa
  • 150g de açúcar refinado
  • 1 colher de sopa de essência de amêndoa
  • 2 claras de ovo

1 – Em uma tigela bata as claras em neve;

2 – Adicione a farinha de amêndoa, o açúcar e a essência amêndoa e misture suavemente até obter uma massa homogênea;

3 – Enrole a massa com filme de plástico e coloque na geladeira por 1 hora;

4 – Pré-aqueça o forno a 170ºC e forre uma forma retangular com papel manteiga;

5 – Abra a massa e faça biscoitinhos redondos e coloque-os na assadeira com 3 cm de distância uns dos outros;

6 – Asse no forno por cerca de 10 a 15 minutos, até que fiquem dourados.

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2 Comments Add yours

  1. They look perfect 🙂

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    1. Iwanttobeacook says:

      Thanks Graziano 😉

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