Brazilian Chicken Soup (Canja)

I grew up listening to my grandmother regularly saying that chicken soup and rest don’t do any harm. As a child I could not understand her comment very well but now it makes a lot of sense and once again she was right. Do you remember my previous post where I talked about my grandmas’ suggestion to drink beetroot juice?

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Chicken soup is the kind of food you eat when you are feeling weak and need a bit of energy.

The power of this dish comes from the simple and fresh ingredients used for its preparation: chicken breast, rice and vegetable. In addition it is light and easy to digest.

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This soup is what you would call comfort food, it is easy to prepare and very tasty. It never fails to put a smile on my face and I hope the same will happen to you.

Ingredients


  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 onion, chopped
  • 1 celery stalk, chopped
  • 1 garlic clove, smashed
  • 1 chicken breast
  • 2 tomatoes, chopped
  • 1 ½ liters water, hot
  • 2 carrots, chopped
  • 2 potatoes, chopped
  • 1/3 cup rice, washed and drained
  • Parsley to taste, chopped
  • Freshly ground black pepper and salt, to taste

1 – In a pan over a medium-low heat sauté the olive oil, onion, celery stalk and garlic until the onion looks translucent.

2 – Add the chicken breast and turn it until golden brown all sides.

3 – Add the tomatoes and sauté the whole mix a bit.

4 – Add the water, carrots and potatoes and cook for 15 minutes.

5 – Add the rice and cook for 12 more minutes.

6 – Add salt to taste.

6 – Take out the chicken breast, shred it and put in the pan again.

7 – Before serving season it with the parsley and black pepper.

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Canja


Eu cresci ouvindo a minha avó, regularmente, dizendo que sopa de frango e descanso não faz nenhum mal. Quando criança, eu não conseguia entender muito bem o comentário dela, mas agora faz muito sentido e, mais uma vez, ela estava certa. Você se lembra do meu post anterior onde eu falei sobre a sugestão de minha avó para beber suco de beterraba?

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Canja é o tipo de comida que você come quando você está sentindo fraco e precisa de um pouco de energia.

O poder deste prato vem dos ingredientes simples e frescos utilizados para a sua preparação: peito de frango, arroz e vegetais. Além disso, é leve e fácil de digerir.

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Esta sopa é o que você chamaria de “comfort food”, uma comidinha com cara de aconchego, é fácil de preparar e muito saborosa. Esse prato nunca deixa de colocar um sorriso no meu rosto e espero que o mesmo aconteça com você.

Ingredientes


  • 2 colheres de sopa de azeite
  • 1 cebola, picada
  • 1 talo de aipo, picado
  • 1 dente de alho, amassado
  • 1 peito de frango
  • 2 tomates, picados
  • 1 ½  litro de água, quente
  • 2 cenouras, picadas
  • 2 batatas, picadas
  • 1/3 de xícara de arroz, lavado e escorrido
  • Salsinha a gosto, picada
  • Pimenta do reino moída e sal, a gosto

1 – Em uma panela, em fogo médio-baixo, refogue o azeite, a cebola, o talo de aipo e o alho até que a cebola pareça translúcida;

2 – Adicione o peito de frango e vire-o até dourar todos os lados;

3- Adicione os tomates e refogue mais um pouco;

4 – Adicione a água, as cenouras e as batatas e cozinhe por 15 minutos;

5 – Adicione o arroz e cozinhe por mais 12 minutos;

6 – Adicione sal a gosto;

6 – Retirar o peito de frango desfie e coloque-o outra vez na panela;

7- Antes de servir, tempere com a salsinha e a pimenta do reino.

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2 Comments Add yours

  1. Looks amazing- your pictures are spot on!

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you Emma!!! ❤

      Liked by 1 person

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