Roasted Cauliflower

I am always looking for nice ways of eating vegetables. They are important for our diet but after all if you prepare them all the time in the same way they become boring. A good example of it is boiled cauliflower: I am pretty sure that you do not want to prepare it in the same way every time, do you?

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To give you an alternative, today’s recipe is a Roasted Cauliflower. This vegetable is well known for being rich in vitamin C, K and fiber. To help enhance the flavour of cauliflower you can use a mix of spices and in my experience this recipe is so delicious that it might encourage you to eat cauliflower on a regular basis.

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Ingredients


  • 1 head cauliflower
  • 4 tablespoons lemon juice
  • 3 tablespoons olive oil
  • 3 garlic gloves, chopped
  • 1 tablespoon honey
  • Zest of 1 lemon
  • 1 teaspoon cumin
  • 1/2 teaspoon black pepper
  • 1/2 teaspoon paprika
  • Salt, to taste

1 – Preheat the oven to 200ºC.

2 – Remove the leaves and cut the cauliflower into thick slices of about 1,5 cm.

3 – In a small bowl mix the lemon juice, olive oil, garlic, honey, lemon zest, cumin, black pepper and paprika.

4 – Place the cauliflower slices in a baking sheet and toss with the above mix.

5 – Roast for around 20-25 minutes, until tender.

6 – Season with salt to taste and serve.

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Couve-flor Assado


Estou sempre procurando maneiras agradáveis e diferentes de comer legumes. Eles são tão importantes para a nossa dieta, mas afinal se você prepará-los o tempo todo da mesma forma vai se tornar uma coisa chata, pouco interessante. Um bom exemplo disso é a couve-flor cozida: Tenho certeza que você não quer prepará-la da mesma maneira todas às vezes, não é?

Para dar-lhe uma alternativa, a receita de hoje é uma couve-flor assada. Este vegetal é bem conhecido por ser rico em vitamina C, K e fibra. Para ajudar a melhorar o sabor da couve-flor você pode usar uma mistura de temperos, e na minha experiência esta receita é tão deliciosa que pode encorajá você a comer couve-flor regularmente.

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Ingredientes


  • 1 couve-flor
  • 4 colheres de suco de limão
  • 3 colheres de sopa de azeite
  • 3 dentes de alho, picados
  • 1 colher de sopa de mel
  • Raspas de 1 limão siciliano
  • 1 colher de chá de cominho
  • 1/2 colher de chá de pimenta do reino
  • 1/2 colher de chá de páprica
  • Sal a gosto

1 – Pré-aqueça o forno a 200 ° C;

2 – Retire as folhas e corte a couve-flor em fatias grossas de cerca de 1,5 cm;

3 – Em uma pequena tigela misture o suco de limão, o azeite, o alho, o mel, a raspa de limão, o cominho, a pimenta do reino e a páprica;

4 – Coloque as fatias de couve-flor em uma assadeira e regue com a mistura acima;

5 – Asse por cerca de 20-25 minutos, até ficar macio;

6 – Tempere com sal a gosto e sirva.

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2 Comments Add yours

  1. People always think I’m mad when I say I roast broccoli! I love it because it tastes so different to boiled/steamed broccoli. I haven’t tried roasted cauli before, but this looks so good!

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you Emma!!! Indeed roasted vegetables are yummy 😉

      Liked by 1 person

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