Braided Pesto Bread

It has been a while since I posted my last recipe and I hope you are all well; I have been too busy  to prepare posts lately which is a bit annoying   but, as the French say, c’est la vie.

Today’s recipe is a delicious Braided Pesto Bread to celebrate the summer season over here.  And if pesto is delicious on its own, can you imagine what fresh homemade pesto bread would taste like?

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As we saw when I posted the lemon pesto recipe some months ago, pesto is a very versatile sauce and can  be prepared in many different ways, which means that you have quite a range of options to prepare this bread recipe by just changing the pesto ingredients. I prepared mine whit sage-based pesto and it was delicious.

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I know that the idea of preparing a homemade bread may sound a bit challenging but do not worry, this recipe is easy peasy and I am pretty sure you can prepare it without any problem.

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Ingredients


  • 450g flour
  • 280ml water, warm
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 teaspoon salt
  • 15g bake yeast
  • Pesto to taste

1 – In a bowl sieve the flour and salt.

2 – Make a well in the center of it and add the yeast, warm water and the olive oil. Mix all the ingredients well and knead the dough for about 10 minutes onto a floured surface.

3 – Place the dough in a lightly oiled bowl, cover it with cling film and leave to rest for 1 hour until it has doubled its size.

4 – Roll out the dough into a rectangle shape and spread a thin lay of pesto on the top of it.

5 – Gently roll the dough lengthwise.

6 – Line or grease a baking sheet and put the dough on it and cut it in half, lengthwise.

7 – Line up one of the dough edges, with the filled side up, and press a bit to attach them.

8 – Braid the bread and leave it to rest for about 45 minutes.

9 – Preheat the oven to 220 ° C

10 – Roast for about 25-30, until golden-brown.

 

Pão Trançado de Pesto


 

Faz um tempo que eu postei minha última receita. Espero que você esteja bem, eu estou bem, obrigada! Mas muito ocupada e com pouco tempo para preparar posts o que me incomoda, mas como falam os Franceses, c’est la vie.

Para comemorar a temporada, é verão por aqui, a receita de hoje é um delicioso Pão Trançado de Pesto. E se apenas o pesto já é delicioso, você pode imaginar um pão caseiro, fresquinho, recheado com pesto? Delícia!

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Como vimos aqui, quando postei sobre pesto de limão há alguns meses, o pesto é uma receita bem versátil e pode ter muitas variações, o que significa que você tem muitas opções para preparar esse pão, mudando apenas o sabor do pesto. Eu preparei o meu pão trançado com pesto de sálvia e ficou delicioso.

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Eu sei que a idéia de preparar um pão caseiro assusta um pouco, mas não se preocupe, esta receita é facinha, e estou segura de que você pode prepará-la sem qualquer problema.

Ingredientes


  • 450 g de farinha de trigo
  • 280 ml de água, morna
  • 1 colher de sopa de azeite
  • 1 colher de chá de sal
  • 15g fermento, biológico seco, para pão
  • Pesto a gosto

1- Em uma tigela peneire a farinha e o sal;

2 – Faça um buraco no centro e adicione o fermento, a água morna e o azeite. Misture bem todos os ingredientes e sove a massa por cerca de 10 minutos, sobre uma superfície enfarinhada;

3 – Coloque a massa em uma tigela ligeiramente untada, cubra-a com filme de pvc e deixe descansar por 1 hora, até que tenha dobrado de volume;

4 – Abra a massa em uma forma retangular e espalhe uma fina camada de pesto;

5 – Enrole, delicadamente, a massa no sentido longitudinal;

6 – Unte ou cubra com papel manteiga uma forma retangular, coloque a massa sobre ela e corte ao meio, longitudinalmente;

7 – Alinhe uma das pontas da massa, com o lado do recheio voltado para cima, e pressione um pouco para conectá-las;

8 – Faça uma trança com o pão e deixe descansar por cerca de  45 minutos;

9 – Pré-aqueça o forno a 220 ° C;

10 – Asse por cerca de 25-30, até ficar dourado.

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2 Comments Add yours

  1. What a wonderful way to use pesto!

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      It is true Nick 😉 and believe me bread and pesto is such a good combination.

      Liked by 1 person

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