Roasted Pineapple

If you are keen on “transforming” a delicious fruit in a scrumptious dessert this post is for you. Roasted pineapple is a simple-to-prepare, exotic and tasty recipe.  As a Brazilian I am very used to seeing and eating roasted pineapple especially at Brazilian steakhouses, but believe me this recipe is even better.

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The freshness of the pineapple, the flavour of the spices and the sweetness of the honey just give this dish a unique combination. I have nothing more to say to you than this: give it a try, I’m pretty sure that you will like it.

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Ingredients


  • 1 ripe pineapple, peeled
  • 80 gr butter
  • 3 tablespoons honey
  • 1/2 teaspoon ground cinnamon or some cinnamon sticks
  • Cloves to taste

1 – Preheat the oven to 180º c.

2 – Stick some whole cloves into the pineapple surface then place it into a baking sheet. Add the cinnamon sticks.

3 – Melt the butter and the honey in a pan to make a syrup (if you are using ground cinnamon add it to this mix).

4 – Drizzle the pineapple with the syrup and bake it for around 30 minutes, until it looks slightly brown.

5 – During the baking, sporadically drizzle the pineapple with the syrup.

Tips

1 ) For an extra bit of taste I recommend adding to the above spices some star anise and cardamom pods.

2) Serve warm with some yogurt or ice cream on the side.

3) You can sprinkle it with some roughly chopped nuts, to taste.

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Abacaxi assado


Se você se interessa em “transformar” uma deliciosa fruta, em uma sobremesa apetitosa, este post é para você. Abacaxi assado é uma receita simples de preparar, exótica e saborosa. Como brasileira estou acostumada a ver e comer abacaxi assado, especialmente em churrascarias, mas acredite em mim esta receita é ainda melhor.

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A frescura do abacaxi, o sabor das especiarias e a doçura do mel dão a este prato uma combinação única. Eu não tenho nada mais para dizer: prova lá, vai?!  Eu tenho certeza de que você vai gostar.

Ingredientes


  • 1 abacaxi maduro, descascado
  • 80 gr de manteiga
  • 3 colheres de sopa de mel
  • 1/2 colher de chá de canela em pó ou alguns pauzinhos canela
  • Cravos da índia a gosto

1 – Pré-aqueça o forno a 180º c;

2 – Insira alguns cravos da índia inteiros, na superfície do abacaxi, em seguida, coloque-o em uma assadeira. Adicione os pauzinhos de canela;

3 – Derreta a manteiga e o mel em uma panela, para fazer um xarope (se você estiver usando a canela em pó adicione a mesma a esta mistura);

4 – Regue o abacaxi com o xarope e leve ao forno por cerca de 30 minutos, até dourar;

5 – Durante o cozimento, esporadicamente, regue o abacaxi com o xarope.

Dicas

1) Para dá um toque extra ao sabor, eu recomendo: adicionar às especiarias acima algumas flores de anis de estrelado e vagens de cardamomo.

2) Sirva quente com um pouco de iogurte ou sorvete ao lado.

3) Você pode polvilhar o mesmo com algumas nozes picadas, a gosto.

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