Brazilian Pastel

In Brazil pastel is considered a staple food, the kind of dish that everybody knows, loves and eats regularly. The origin of this dish is not very clear. Some people say that it comes from the influence of Chinese immigrants who made an adaptation of spring roll. Others say that pastel is an adaptation of gyozas made by Japanese immigrants in Brazil. The only well known fact is that pastel is a good example of Asian influence on Brazilian cuisine.

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As pastel can be made in different sizes this dish can be eaten as an appetizer o even as a main course, ultimately it will depend on how big and which type of filling it has. Traditionally pastel is a savoury dish but there are some variations of it served as a dessert, filled with chocolate and banana for example.

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Ingredients


  • 500g plain flour
  • 150ml warm water
  • 1 tablespoon oil
  • 1/2 tablespoon salt
  • 1 tablespoon cachaça (or whiskey or grapa)

1 – In a bowl mix the flour, oil, salt and cachaça. Gradually add water and continue kneading the dough until it looks homogenous.

2 – Let the dough rest for 30 minutes.

3 – Spread the dough with a rolling pin and cut it in small circles.

4 – Place the filling in the middle of the circles and fold the pastry over.

5 – With a fork press the borders of the pastels to seal them.

6 – Fry them in hot oil until they look golden brown.

Tip – In Brazil the traditional filling for pastel is minced meat, but cheese, ham, shrimp and even banana and chocolate can also be used.

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Pastel


No Brasil pastel é considerado um alimento básico, o tipo de prato que todo mundo conhece, ama e come regularmente. A origem deste prato não é muito clara. Algumas pessoas dizem que se trata da influência de imigrantes chineses no Brasil, que fizeram uma adaptação do rolinho primavera. Outros, entretanto, dizem que o pastel é uma adaptação dos guiozas feitos pelos imigrantes japoneses no Brasil. A única verdade conhecida é que o pastel é um bom exemplo da influência asiática na culinária brasileira.

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Como o pastel pode ser feito em diversos tamanhos, esse prato pode ser comido como um aperitivo ou mesmo como um prato principal, ou seja, vai depender de quão grande e qual tipo de recheio o pastel tem. Tradicionalmente o pastel é um prato salgado, mas existem algumas variações do mesmo servido como sobremesa, recheados com chocolate e banana, por exemplo.

Ingredientes


  • 500g de farinha de trigo
  • 150 ml de água morna
  • 1 colher de sopa de óleo
  • 1/2 colher de sopa de sal
  • 1 colher de sopa de cachaça (ou uísque ou grapa)

1 – Em uma tigela misture a farinha, o óleo, o sal e a cachaça. Aos poucos, adicione água e continue a amassar a massa até que fique homogênea;

2 – Deixe a massa descansar por 30 minutos;

3 – Abra a massa com um rolo e corte-a em pequenos círculos;

4 – Coloque o recheio no meio dos círculos e dobre a massa;

5 – Com a ponta de um garfo una as bordas dos pastéis para selá-los;

6 – Frite os pastéis em óleo quente até  que estejam dourados.

Sugestão – No Brasil o recheio tradicional do pastel é a carne moída, mas queijo, presunto, camarão e até mesmo banana e chocolate também podem ser usados como recheio.

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2 Comments Add yours

  1. chefjulianna says:

    Mmm! Very delicious and attractive! 😀

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    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you Chef Julianna ❤

      Like

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