Shortbread Flowered Biscuits

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These cookies are buttery, melt in the mouth and are best enjoyed with a cup of tea. I had mine with some hibiscus tea whose recipes I posted some time ago. Do you remember it?

These sweet treats are so tempting that they could be also be given as nice present. Can you imagine a box full of this lovely biscuits? I will not mind receive one myself.

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Ingredients

 
  • 125g butter
  • 55g caster sugar, plus some extra
  • 180g  plain flour
  • 1 tablespoon vanilla extract
  • A pinch of salt
  • 1 egg white, lightly beaten
  • 1 tablespoon water
  • Some organic edible flowers
 
1 – Cream the butter and sugar until they become fluffy and smooth.
2 – In a work surface knead the above mix with the flour, vanilla extract and salt until have a homogeneous dough.
3 – Wrap the dough in cling film and place it in the fridge for 30 minutes.
4 – Preheat the oven to 180ºC.
5 – Roll the dough out until the past is around 0,5 cm. Cut it into circles and place them on the baking sheet.
6- Bake it for around 10 to 15 minutes (depending on how thick of your dough is, the biscuits should just looks lightly browned).
7 – Remove them from the over and brush the top of the biscuits with the mix of lightly beaten white egg and water. Place gently some pansy flower and blush it again with some more white egg mix.
8 – Sprinkle it all with some extra sugar.
9 – Bake it again for maximum 3 minutes (as if you exceed this time you will probably burn the flower).
Tip – If you would like crispy biscuits before baking them leave the baking sheet – with the biscuits – in the fridge for 15 minutes.  

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Biscoitos amanteigados floridos


Em Português a tradução de “pansy flower” é “amor perfeito” e, na minha opinião, você não consegue encontrar um nome mais apropriado para esta bela flor. Fico satisfeita com a ideia de um amor perfeito, mesmo que estejamos falado apenas de uma flor. E como de acordo com a canção dos Beatles “tudo que você precisa é amor” vamos comer alguns “amores-perfeitos” com biscoitos amanteigados.

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Estes biscoitos amanteigados derreterem na boca e são ideais para comer com uma xícara de chá. Eu comi os meus com uma xícara de chá de hibiscus que eu postei alguns dias atrás. Você se lembra disso?
Estes biscoitos são tão charmosos que poderiam ser também um belo presente. Você pode imaginar uma caixa cheia deles? Eu não me importaria de receber uma.

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Ingredientes


  • 125 g de manteiga
  • 55g de açúcar refinado, além de alguns extras
  • 180g de farinha de trigo
  • 1 colher de sopa de extrato de baunilha
  • Uma pitada de sal
  • 1 clara de ovo levemente batida
  • 1 colher de sopa de água
  • Algumas flores comestíveis orgânicas

1 – Bata a manteiga e o açúcar até obter uma mistura cremosa e suave;
2 – Em uma superfície de trabalho amasse a mistura acima com a farinha, o extrato de baunilha e  o sal até ter uma massa homogênea;
3 – Enrole a massa em filme plástico e coloque-a na geladeira por 30 minutos;
4 – Pré-aqueça o forno a 180ºC;
5 – Abra a massa até que tenha cerca de 0,5 cm de espessura. Corte os biscoitos em círculos e coloque-os na forma;
6 – Asse por cerca de 10 a 15 minutos (o tempo vai depender da espessura de sua massa e esse tempo pode variar. Os biscoitos devem apenas começar a ficar levemente dourados);
7 – Remova-os do forno e pincele a parte superior dos biscoitos com a clara de ovo levemente batida misturada com a água. Coloque suavemente a flor e pincele-os novamente com a mistura de claras de ovo e água;
8 – Polvilhe com um pouco de açúcar;
9- Asse novamente por no máxmo 3 minutos (preste atenção, se você exceder este tempo provavelmente vai queimar a flor).

Dica – Se você gostar de um biscoitos mais crocantes, antes de assar deixe a assadeira – com os biscoitos – na geladeira por 15 minutos.

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15 Comments Add yours

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you!!

      Liked by 1 person

  1. Shortbread, my oh my, just loooovvveeee it. Beautiful presentation and moorish looking. I am following you and would like to know if you would be interested to be a Guest poster with us, and share some of your awesome recipes on our blog?

    Have a look at: https://cookandenjoyrecipes.wordpress.com/2016/09/09/update-fellow-bloggers-sharing-is-caring-recipe-exchange/ and leave me a note in the comments with a link to a recipe on your blog, if you’re interested. That will be just fantastic. Hope to hear from you soon 😊 be interested to be a Guest poster with us, and share some of your awesome recipes on our blog?

    Liked by 1 person

  2. Iwanttobeacook says:

    Thank you COOKANDENJOYRECIPES!
    Will be my pleasure ❤

    Like

  3. B says:

    These look far too beautiful to eat! I love the idea of topping shortbread with edible flowers- the flavor sounds so delicate. I’m so glad to have discovered your blog through our recipe link-up. I’m looking forward to reading more posts of yours!

    Liked by 1 person

    1. Iwanttobeacook says:

      Thank you B ❤

      Liked by 1 person

  4. Lauren Essie says:

    Just stunning! Love the edible blooms at the moment

    Like

    1. Iwanttobeacook says:

      Thanks Lauren!!!

      Like

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